Posjet studenata Agronomskog fakulteta

Nakon što je u mjesecu svibnju ove godine, prilikom posjeta dekana Agronomskog i Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Javnoj ustanovi Međimurska priroda, dogovorena suradnja usmjerena na očuvanje međimurskog konja kao zavičajne pasmine ugrožene brojnosti, na samu drugu godišnjicu dolaska 8 kobila na pašnjak u Žabniku, 21. studenog, u posjetu Javnoj ustanovi Međimurska priroda bila je grupa studenata Agronomskog fakulteta s profesorom dr.sc. Antunom Kostelićem.

Studenti treće i pete godine studija animalnih znanosti su u sklopu jednodnevne terenske nastave bili u posjetu nekoliko farmi na području Međimurja i Podravine, a posjetili su i Centar za posjetitelje u Križovcu i Ergelu međimurskog konja u Žabniku. Na predavanju u Križovcu imali su prilike saznati nešto više o geografskim obilježjima te o prirodnim ljepotama Međimurja, a na ergeli u Žabniku o povijesti međimurskog konja te trenutnoj problematici u uzgoju ove kritično ugrožene pasmine.

Predavanju i terenskom obilasku ergele prisustvovao je i dr.sc. Miljenko Ernoić iz Razvojne agencije Sjever, jedan od začetnika ideje i projekta očuvanja međimurskog konja.