Sudjelovali smo: čuvari prirode na priredbi “MESAP Jesen 2018.”

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode u suradnji s udrugom ZEO Nobilis provodi projekt “Connecting with Nature”. Projekt se realizira kroz Program dodjele bespovratnih sredstava za zaštićena područja, koji provode Parkovi Dinarida – Mreža zaštićenih područja Dinarida i WWF Adria, a financira Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju – Sida.

Glavni cilj projekta je izgradnja i uspostava uspješnije komunikacije i suradnje između Međimurske prirode kao ustanove koja upravlja zaštićenim prirodnim područjima u Međimurskoj županiji i lokalnog stanovništva i ostalih dionika. U svrhu toga oformljena je mobilna stanica čuvara prirode kojom čuvari prirode obilaze lokacije diljem zaštićenih područja Međimurske županije i u direktnom kontaktu s lokalnim stanovništvom podižu svijest o potrebi, važnosti i dobrobitima očuvanja prirode.

Čuvari prirode sa svojom novooformljenom mobilnom stanicom sudjelovali su na priredbi “MESAP Jesen 2018.”, koja je održana proteklog vikenda, 17. i 18. studenoga 2018. godine. Nadamo se da ste uspjeli pronaći njihov štand i popričali s njima te otišli kući bogatiji za neki od edukativno-promotivnih materijala s njihovog štanda.