Poziv na konferenciju „Održivo i participativno upravljanje zaštićenim područjima”

Pozivamo Vas da se prijavite na dvodnevnu konferenciju „Održivo i participativno upravljanje zaštićenim područjima“ koja će se održati u Samoboru 11. i 12. srpnja 2019. godine. Konferenciju organiziramo u sklopu projekta “Partneri za prirodu” financiranog putem Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Partneri na projektu su Zelena akcija / Friends of the Earth Croatia, Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije, Javna ustanova park prirode Lastovsko otočje, Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode te švicarska nevladina organizacija Pro Natura / Friends of the Earth Switzerland. 

Glavni cilj projekta je izgraditi kapacitete organizacija civilnog društva i javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode u Hrvatskoj, kroz suradnju i partnerstvo sa švicarskim organizacijama civilnog društva i javnim institucijama, na način koji osigurava održivi socio-ekonomski razvoj lokalnih zajednice.

Na konferenciji u Samoboru bit će predstavljeni postojeći modeli i primjeri dobre prakse vezani uz upravljanje zaštićenim dijelovima prirode u Republici Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na participativnim modelima upravljanja, ali i postojeći problemi i nerazriješeni konflikti među dionicima. Osim domaćih, na konferenciji će biti predstavljeni i primjeri iz Švicarske i drugih europskih zemalja. Detaljan dnevni red konferencije bit će poslan naknadno.

Sudionici će biti smješteni u hotelu “Lavica” na adresi Ferde Livadića 5, 10430 Samobor.

Troškove prijevoza, hrane i smještaja svim sudionicima u potpunosti pokrivaju organizatori konferencije. Jedina iznimka su sudionici koji žive u radijusu od 30 km od mjesta održavanja konferencije kojima na žalost ne možemo platiti smještaj u Samoboru.

Konferencija je otvorena svim dionicima relevantnim za održivo upravljanje zaštićenim područjima, uključujući javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, nevladine organizacije, predstavnike tijela javne vlasti, eko proizvođače, nezavisne stručnjake…

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje na konferenciji, molimo vas da popunite prijavnicu najkasnije do 03. srpnja 2019. godine koja se nalazi na ovom linku: https://forms.gle/vmsN5H1X6xvv9dLv5

Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite Gordani Klarić na zeleni-telefon@zelena-akcija.hr

Nadamo se da ćete se odazvati pozivu te da ćete se uključiti u raspravu o ovoj važnoj temi!

**Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u sklopu projektnih aktivnosti i pratećih publikacija isključiva su odgovornost Zelene akcije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.