Legendarni Harley motori na pašnjaku u Žabniku!

Harley-Davidson Days 2020 (68)_resize
Na susretu su sudjelovale i mlađe suvozačice

– Motor te smiruje. Vozači Harley-Davidson motora ne voze prebrzo. Prakticiramo umjerene brzine. Kad gledaš te vaše konje imaš osjećaj kao da si na motoru i kao da ih jašeš. Pogled s motora je sličan ljepoti pogleda s konjskog sedla. Uživamo na cesti, ali i ovdje u ovoj prekrasnoj prirodi i lijepom prizoru ovih kobila, opisao je svoj doživljaj boravka na pašnjaku u Žabniku Duško Kanižaj jedan od organizatora tradicionalnog međimurskog okupljanja ljubitelja Harley-Davidson motora.

U sklopu trodnevnog Harley-Davidson Days 2020 susreta u organizaciji čakovečkog hotela Castellum oko 70 Harley motocikala s više od 80 sudionika stiglo je u petak 10. srpnja i na pašnjak u Žabnik.

Poklonike ove najpoznatije i najpopularnije motociklističke svjetske marke na najsjevernijoj točki Međimurja dočekao je tim Javne ustanove Međimurska priroda. Sara Srša kratkom edukacijom upoznala je vozače i suvozače koji su pristigli iz Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine te iz brojnih hrvatskih gradova s karakteristikama i životom pasmine hladnokrvnog međimurskog konja. Na „gmajni”, pašnjaku bio je i Branko Bogdan timaritelj krda i dnevni skrbnik osam grla međimurskog konja. Bajkeri su tako imali priliku vidjeti kako ove kobile pašnjak od osam hektara održavaju u vitalnom stanju te povoljno djeluju na ekološko održavanje ovog dragocjenog prirodnog terena uz rijeku Muru.

Sara Srša
Sara Srša bajkerima je ispripovijedala dio zanimljivosti iz života međimurskih konja

Brundanje motora nije uznemirilo kobile. Skupocjene motorističke zvjerke parkirane su kod promatračnice za ptice, a vozači i suvozači prošetali su djelom staze Svetomartinska Mura  do samog pašnjaka. „Opaki” bajkeri svoj su put “Boarder Road of Međimurje” nakon Žabnika nastavili u smjeru Donjeg Međimurja, u Kotoribu u posjeti OPG Siladi gdje su imali priliku kušati proizvode od koščičnog ulja.

Zajednička razglednica i uspomena na posjetu ergeli

Za uspomenu s posjeta pašnjaku ponijeli su suvenire – magnete s aplikacijom međimurskog konja, prigodne marame, majice i ruksake s ilustracijom vilin konjica.

Harley-Davidson Days 2020 (90)_resize
Bajker s nadimkom Koka svojoj supruzi u Našice odlučio je ponijeti suvenir – ruksak

Sudionici CastellumHarley-Davidson Days 2020 susreta su članovi najveće organizacije ljubitelja motora HOG – Harley Owners Group. Ova globalna organizacija djeluje kao mreža podružnica širom svijeta i okuplja vlasnike motora Harley Davidson. Hrvatski motociklisti među kojima su i  brojni Međimurci također su i članovi udruženja Pleter chapter Croatia. Već sada se raduju ponovnom susretu u Međimurju iduće godine.

Harley-Davidson Days 2020 (108)_resize
Duško Kanižaj jedan od organizatora susreta