Zmijska košuljica na ljetnim sportskim kampovima

Ljetni sportski kampovi
Kamp iz radiogoniometrije održan je u krasnom ambijentu i hladovini Perivoja Zrinski

“Svaki tjedan sport jedan” ljetni su sportski kampovi namijenjeni osnovnoškolskim uzrastima i obuhvaćaju niz sportsko-rekreativnih aktivnosti. Organizira ih Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca. Proteklog tjedna školarci su na kampovima stjecali nova znanja i vještine iz kuglanja, radiogoniometrije i rukometa.

Osobitost ovogodišnjih kampova su kratka predavanja, kao dodatak na sportski dio. Održavaju se u okviru aktivnosti Volonteri u parku projekta Živjeti zdravo. Ovog tjedna čakovečki osnovnoškolci imali su priliku nešto više naučiti o vodozemcima i gmazovima. Predavanje na tu temu održala je Sara Srša, magistra urbanog šumarstva iz Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode.

– Riječ je o dvije najugroženije skupine iz živog svijeta i potrebna im je zaštita. O tome sam djecu podučila kroz nekoliko zanimljivosti o tim životinjama, ističe Srša.

Učenici su s interesom pratili Sarine priče i s ushitom razgledali zanimljive modele vodozemaca i gmazova. Naravno, model zmije i odbačene zmijske kože (košuljice) izazvao je najviše komentara i upita učenika. Nakon prirodoslovnih 15 minuta svi su s radošću krenuli na sportske aktivnosti.

 

ljetni kampovi (8)

ljetni kampovi (15)

 

Ljetni sportski kampovi