Donacije ustanove u 2020. godini

Kao i svake godine, i u 2020. godini Javna ustanova isplatila je skromne donacije udrugama koje na ozbiljan način doprinose procesima zaštite prirode i očuvanja bioraznolikosti u Međimurskoj županiji. Njihov je rad od vitalne važnosti za misiju Javne ustanove, a istovremeno prepoznat od šire javnosti kao vrijedan.

U 2020. godini, donacije su primili kako slijedi:

-Zaklada dr. Vinko Žganec: =1.000,oo kuna

-Zaklada Katruža: =1.000,oo kuna

-udruga ZEO Nobilis Čakovec, za projekte koje provodi u domeni zaštite prirode: =1.000,oo kuna

-Planinarski klub Extrem Čakovec, za monografiju povodom 25-godišnjice kluba: =1.000 kuna

-udruga ZEU Prijatelji životnja i prirode, za zbrinjavanje napuštenih životinja koje nesavjesni ljudi ispuštaju u prirodu Međimurja: =700,oo kuna

-Udruga pčelara Međimurske županije AGACIJA, za saniranje štete počinjene masovnim pomorom pčela: =3.000,oo kuna (isplaćeno iz prihoda Centra za posjetitelje Med dvemi vodami)

-udruga ZEU Čaplja Podturen, za pomoć oko organizacije Hodnje uz Muru u Podturnu, veljača 2020.: =1.000,oo kuna

-Institut Plavi svijet Lošinj, usvajanje dupina: =300,oo kuna

-Ekološka udruga Murščak Domašinec, za akciju čišćenja vrijednog lokaliteta uz rijeku Muru: =1.000,oo kuna

o o o

Javna ustanova Međimurska priroda svake godine raspolaže sa skromnim sredstvima za potporu ekološkim projektima udruga, a iznos pojedinačne potpore u pravilu ne prelazi 2.000 kuna. Potpora se može zatražiti od ustanove pismenim putem, uz jasno obrazloženje potreba te opisa kako će projekt doprinijeti očuvanju prirode Međimurske županije. Potpora je strogo namjenska, a Ustanova kontrolira provođenje projekta za koji je donirala sredstva. Potporu ne mogu ostvariti fizičke osobe i političke stranke, već samo udruge i zaklade u čijem je fokusu zaštita prirode Međimurske županije.