Modro – zeleno blago Međimurja

Modro-zeleno blago Međimurja
Brošura na 20 stranica bila je dio Međimurskih novina, broja 1314 od 20. studenog 2020.

Projekt “Med dvemi vodami” polako ide svojem kraju. Uređenje lokaliteta posjetiteljske infrastrukture u Križovcu, Općini Sveti Martin na Muri i Frkanovcu je završeno, a to su bile ujedno i projektne aktivnosti koje su najviše popraćene i predstavljene javnosti. Međutim, u dvije godine provedbe projekta, osim građevinskih radova i opremanja, odrađene su i brojne druge aktivnosti, vezane prvenstveno uz edukaciju lokalnog stanovništva i promociju prirodne baštine Međimurja. Aktivnosti koje su ostale nekako u sjeni uređivanja posjetiteljske infrastrukture, ali koje su jednako važne te itekako vrijedne pozornosti.

Oni koji prate lokalne medije (VTV, Hrvatski radio Čakovec, Međimurske novine, eMeđimurje) sigurno su kroz rujan, listopad, studeni i početak prosinca zamijetili kampanju “Modro – zeleno blago Međimurja”, edukativnu kampanju koja je imala za cilj podići svijest lokalnog stanovništva o važnosti i vrijednosti prirode koje smo dio. Kroz novinske članke, objave na portalima, radio i tv emisije djelatnici Međimurske prirode su obradili različite teme iz domene rada Javne ustanove i prirode Međimurja.

Ukoliko ste možda propustili medijsku kampanju, u nastavku vam donosimo linkove na objave na portalima Međimurskim novina i eMeđimurja:

Majčina dušica pokazatelj je zdrave livade, portal Međimurske novine, 9. listopada 2020.

Nekad se i iz močvara pila voda!, portal Međimurske novine, 16. listopada 2020.

Mura i Drava kriju brojne prirodne ljepote, ali i opasnosti!, eMeđimurje, 29. listopada 2020.

Dugoročna vizija ruševnoj zgradi donijela nagradu za Dizajn interijera!, eMeđimurje, 20. studenog 2020.

Najveći zahvat uređenja Perivoja Zrinski od 1975. godine, eMeđimurje, 27. studenog 2020.

Halde – Od rudarske muke do turističke atrakcije!, portal Međimurske novine, 5. prosinca 2020.

Kao dio medijske kampanje snimljeni su i kratki promo spotovi koji su emitirani na VTV televiziji Varaždin. Prvi od njih s temom šume donosimo vam u nastavku:

https://www.youtube.com/watch?v=pkso3lJo6g4

Ostale promo spotove, kao i tv i radijske emisije objavit ćemo kroz naredno razdoblje na Youtube kanalu Međimurske prirode. Stoga zapratite kanal, uživajte i obnovite svoje znanje ili pak naučite nešto novo o prirodi oko vas.

Priroda Međimurja je glavna tema 213. broja časopisa Meridijani koji je izašao u studenom 2020.