Centar Med dvemi vodami u 2020.-toj

Otvorenjem Centra Med dvemi vodami, 19. lipnja, Međimurje je dobilo novi ponos. Mjesto koje predstavlja početnu točku u istraživanju prirode Međimurja i omogućuje odličan izlet za mnoge obitelji i ljubitelje istraživanja prirodne baštine. Iako su putovanja u inozemstvo bila otkazana, mnogi su se okrenuli otkrivanju ljepota Hrvatske, što se pokazalo odličnim za promociju i turizam prirodnih vrijednosti koje imamo. Godina koja se pokazala vrlo izazovna za provedbu mnogih planiranih aktivnosti u Centru ipak na kraju broji sjajne rezultate. 

Centar je kroz četiri mjeseca rada posjetilo više od 1200 posjetitelja, od lipnja do kraja listopada kada smo zbog pandemije bili primorani privremeno zatvoriti Centar, a u razdoblju kada su se svi školski, umirovljenički ili studentski izleti otkazivali na dnevnoj bazi, na kraju predstavlja značajnu brojku.

Pogledajte reportažu VTV Televizije Varaždin na našem službenom YouTube kanalu o broju posjetitelja: Prvih 1000 posjetitelja upoznalo ljepote Međimurja u Centru Med dvemi vodami

Za potrebe projekta koji provodi udruga BIOVRT snimili smo virtualno šetnju uz vođenje kroz Centar koji je bio distribuiran u osnovne škole Međimurske županije. Virtualnu šetnju pogledalo je oko 600 profesora i njihovih učenika te su na kraju odgovarali na zanimljiv i kratak kviz u kojem su provjerili svoje znanje o najzanimljivijim činjenicama flore i faune Međimurja.

Kroz zimsko razdoblje vrijedno pripremamo nove tematske radionice, nabavljamo različite edukacijske materijale, usavršavamo svoju interpretaciju te s nestrpljenjem iščekujemo novu godinu i prve posjetitelje.