Siniša Golub – Osoba godine Grada Mursko Središće!

Siniša Golub osoba godine Murskog Središća (4)
Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu otvoren u lipnju ove godine, projekt je s kojim se Siniša Golub dobitnik nagrade za Osobu godine itekako i s razlogom ponosi

Grad Mursko Središće je 4. prosinca na spomendan sv. Barbare uručio nagrade za sportaša i sportašicu godinu, naj sportsku momčad godine, rekreativca i rekreativku godine i rekreacijsku momčad godine te osobu godine. Sportaš godine je Mladen Ignac iz Murskog Središća, sportašica godine Marta Novak iz Križovca, momčad godine u natjecateljskoj kategoriji Odbojkaški klub „Plavi“ Peklenica – ženska ekipa, rekreativac godine Damir Šimunić iz Murskog Središća, rekreativka godine Vera Trupković iz Murskog Središća i rekreacijska momčad godine Nogometni klub „Mura“ Hlapičina – ekipa Veteran. Za Osobu godine proglašen je i nagrađen Siniša Golub, ravnatelj Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode.

dobitnici nagrada Grada Mursko Središće
Ovogodišnji dobitnici nagrada Grada Mursko Središće

Prošle godine Grad Mursko Središće pokrenuo je novi projekt Osoba godine Grada Mursko Središće. Sve osobe koje su bile prijavljene uveliko su doprinijele u razvoju društvenog, kulturnog, humanog života grada. Ove je godine temeljem zapisnika Odbora za javna priznanja Grada Mursko Središće, Gradsko vijeće većinom glasova prihvatilo da se nagrada za osobu godine dodijeli Siniši Golubu, ravnatelju Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode – Centar za posjetitelje „Med dvemi vodami“ s obrazloženjem:

– Siniša Golub i stručni suradnici Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode zaslužni su za osmišljavanje projekta Centar za posjetitelje „Med dvemi vodami“ vrijednog 12 milijuna kuna koji se nalazi u naselju Križovec. Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode također aktivno sudjeluje u projektu Grada Mursko Središće – spajanje šetnice uz rijeku Muru s poučnom stazom Svetomartinska Mura. Siniša Golub je međimurski okolišni aktivist, publicist i pokretač brojnih projekata u zaštiti prirode i okoliša. Iznimno je aktivan u svim projektima koji prikazuju prirodne vrednote Grada Mursko Središće, ali i Međimurske županije.

Nagrade je dobitnicima uručio Dražen Srpak gradonačelnik Grada Mursko Središće, a riječ zahvale u ime nagrađenih uputio je Siniša Golub. Kako je bilo na dodjeli pogledajte u nastavku:

Damir Šimunić i Mladen Ignac

 

Siniša Golub osoba godine Murskog Središća (5)