Promatranje ptica na Marini Prelog

Promatranje ptica vrlo je popularna rekreativna aktivnost u svijetu. Posljednjih godina sve više se razvija i u Hrvatskoj koja ima odlične potencijale za razvoj tog oblika rekreacije i turizma. Ptice se mogu promatrati u sva godišnja doba. S obzirom na to da se početkom drugog mjeseca, odnosno 2. veljače obilježava Svjetski dan močvarnih staništa (WWD) Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode organizira aktivnost u prirodi kojom povezuje ptičarenje, rijeku Dravu i lokalno stanovništvo.

Marina Prelog najatraktivnija je lokacija za promatranje ptica u ovim zimskim mjesecima. Zainteresirana javnost pozvana je doći u nedjelju 6. veljače od 14 do 17 sati na promatranje ptica kroz leću dalekozora i durbina. Djelatnici Međimurske prirode osigurat će potrebnu opremu (dalekozore, durbine, vodiče) uz koju će se moći naučiti prepoznavati ptice.

Sara Kočiš stručna suradnica za opće poslove zaštite prirode Javne ustanove Međimurska priroda u pozivnici za dolazak u Prelog kaže: – Za promatranje ptica u Prelogu nisu vam potrebne nikakve tehničke vještine. Potrebna je dobra volja, topla odjeća i obuća. Upoznat ćete dio naše prirodne baštine, opaziti labudove, različite vrste pataka i gusaka, galebova i drugih ptičjih vrsta. Vidjet ćete veliku raznolikost i bogatstvo ptica na malom prostoru. Postanite „birdwatcher‟. Dođite u Marinu Prelog na ptičarenje!