Međimurski vrčak uskoro na Matulovu gruntu

Što je tradicionalna međimurska hiža bez “vrčaka”? Nekada je svaka međimurska hiža imala gazdaricu koja je vodila brigu oko vrta. Vrt je bio mjesto s kojeg se tijekom većeg djela godine moglo proizvoditi hranu za vlastite potrebe.

Djelatnici Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode, kako bi upotpunili edukativni sadržaj Edukacijsko-istraživačkog centra Matulov grunt, organizirali su edukaciju o kreiranju vrta. Edukacija se provodi u suradnji s Udrugom BIOVRT – u skladu s prirodom. Međimurski vrčak sadržavat će različite sorte povrća: graha, tikvica, krastavaca, paprika i rajčica. Usto u vrtu će se moći pronaći i različite vrste cvijeća koje ima jednako važnu ulogu u funkcioniranju vrta i oprašivanju povrća.

Voditeljica edukacije Silvija Kolar-Fodor

Kako će djelatnici Međimurske prirode kreirati vrt i što ćete sve moći pronaći u njemu pratite u nastavku rada ustanove.

Zanima li vas više informacija o kreiranju vrta, biovrtlarenju i uzgoju hrane bez upotrebe štetnih tvari posjetite službenu internet stranicu Udruge BIOVRT: https://www.biovrt.com/