Poziv na međunarodni Stručni skup na temu „Priroda kao zadaća – praktična iskustva u upravljanju zaštićenim prirodnim područjima“

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode u sklopu projekta Eco Bridge organizira međunarodni Stručni skup na temu „Priroda kao zadaća – praktična iskustva u upravljanju zaštićenim prirodnim područjima“.

Stručnim skupom želimo razmijeniti praktična iskustva, uspješnih i neuspješnih, u upravljanju zaštićenim prirodnim područjima uključujući NATURA 2000 područja i područje Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. Prekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav između Hrvatske i Mađarske proglašen je u srpnju 2012. godine, a 2021. godine područje toka triju rijeka objedinjeno je u prvi pentalateralni rezervat biosfere u svijetu pod zaštitom UNESCO-a.

Stručni skup održat će se na hrvatskom i mađarskom jeziku te će biti osigurano simultano prevođenje Stručnog skupa. Razmjenom iskustva želimo poboljšati upravljačke aktivnosti u zaštićenim područjima u pograničnom području država Mađarske i Hrvatske.

Stručni skup će se održati u ponedjeljak 11. srpnja 2022. godine u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TIC) s početkom u 10:00 sati.