Sudjelovanje u modularnom treningu o interpretaciji i edukaciji

Djelatnica Međimurske prirode Ivana Rojko sudjelovala je na trodnevnom modularnom treningu – Interpretacija i edukacija u zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže, koji je održan u prostorijama, JU PP Učka, u Ičićima, u razdoblju od 06.-08. lipnja 2022.

Trening je dio Programa edukacije djelatnika u zaštiti prirode i provodi se u sklopu elementa 2 OPKK projekta „Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000“ posvećenog edukaciji dionika za upravljanje ekološkom mrežom, a izvodila ga je zajednica ponuditelja DvokutECRO i ZaVita. Namijenjen je djelatnicima iz sektora zaštite prirode koji se bave edukacijom i interpretacijom prirodne te kulturne baštine područja.

Cilj održavanja navedenog trodnevnog modularnog treninga bio je usvajanje znanja o značenju i ulozi interpretacije i edukacije u upravljanju zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže, upoznavanje s alatima i metodama kao pomoći pri izvođenju interpretacije i edukacije, osposobljavanje za samostalno kreiranje interpretativnih planova, programa i sadržaja te poboljšanje organizacijskih i komunikacijskih vještina u odnosu prema posjetiteljima.