NAJAVA: Promatranje ptica na Marini Prelog 5. veljače

Promatranje ptica vrlo je popularna rekreativna aktivnost u svijetu. Posljednjih godina sve više se razvija i u Hrvatskoj koja ima odlične potencijale za razvoj tog oblika rekreacije i turizma. Ptice se mogu promatrati u sva godišnja doba. S obzirom na to da se početkom drugog mjeseca, odnosno 2. veljače obilježava Svjetski dan močvarnih staništa (WWD) Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode organizira aktivnost u prirodi kojom povezuje ptičarenje, rijeku Dravu i lokalno stanovništvo.

Marina Prelog najatraktivnija je lokacija za promatranje ptica u ovim zimskim mjesecima. Zainteresirana javnost pozvana je doći u nedjelju 5. veljače od 14 do 17 sati na promatranje ptica kroz leću dalekozora i durbina. Djelatnici Međimurske prirode osigurat će potrebnu opremu (dalekozore, durbine, vodiče) uz koju će se moći naučiti prepoznavati ptice.

pticarenje Marina Prelog_0502

Pregled svih događaja koji se povodom dana obilježavanja zbivaju u svijetu možete provjeriti na službenoj stranici World Wetlands Day. Pronađite nas. Postanite „birdwatcher‟. Dođite u Marinu Prelog na ptičarenje!

U nastavku pogledajte kako je to bilo protekle godine: