Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje svake godine nas podsjeća na duboki utjecaj ljudske aktivnosti na prirodu i okoliš i hitnu potrebu ulaganja u naš planet kako bismo zaštitili našu budućnost. Dok se suočavamo sa sve neizvjesnijom klimom i svijetom koji se brzo mijenja, važnije je nego ikad pomaknuti našu kolektivnu svijest prema dubljem razumijevanju uloge čovječanstva u ovoj krizi. Izazovi s kojima se suočavamo su hitni, ali oni također predstavljaju priliku za nas da se okupimo i da djelujemo zajedno.

Moramo shvatiti na naši izbori na svakodnevnoj bazi donose dubok utjecaj na budućnost. Ovogodišnji Svjetski dan planeta Zemlje obilježava se pod temom “Uloži u naš planet”. No, to ne znači ulaganje samo novaca, već i našeg vremena. Naravno, u Međimurskoj prirodi nastojimo da nam svaki dan bude posvećen našem planetu i da svaki dan bude dan planeta Zemlje.

Tu pozivamo i Vas da se uključite! Evo naših ideja:

  1. Uključite se u naše volonterske akcije
  2. Budite građanin znanstvenik i dojavite nam neku zanimljivu vrstu ili dojavite neki problem u prirodi
  3. Posjetite naš Centar za posjetitelje Med dvemi vodami i tamo naučite na koji način nabolje voljeti ovaj naš planet
  4. Pridružite nam se na brojnim događanjima koje organiziramo (iduće je predavanje Krunoslava Raca u nedjelju 23. travanja na Matulovom gruntu s početkom u 16 sati)
  5. Reciklirajte
  6. Pješačite i biciklirajte
  7. Ulažite u naš planet Zemlju!