Više od 400 sudionika na Veselim proljetnim radionicama

Povodom Dana Međimurske županije i Dana planeta Zemlje u Perivoju Zrinski održana je u subotu 22. travnja manifestacija Vesele proljetne radionice. Organizirali su je Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije, Muzej Međimurja i Međimurska priroda. Vrtićarci su podno zidina Starog grada sudjelovali u tri različite, ali povezane cjeline: sportskim i prirodoslovnim radionicama te predavanju o obitelji Zrinski i njihovoj vezi s pticama.

U sportskom dijelu priče u provedbi aktivnosti na otvorenom pomogao je i Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan iz Čakovca i sportski direktor kluba, proslavljeni olimpijac Filip Ude. Treneri iz Macana su pripremili šest različitih postaja: skok u dalj, bacanju loptice u kolutove, pucanje na gol, šutiranje na koš, trčanje na 20 metara i trčanje po poligonu. Pomoć pri provođenju sportskih aktivnosti pružili su volonteri – studenti Međimurskog veleučilišta i Učiteljskog fakulteta koje je vodio profesor Tomislav Hublin.

Vesele-proljetne-radionice-1
Potpisi i pečati marljivo su se skupljali

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode za vrtićarce je pripremila prirodoslovne radionice na kojima se kroz pantomimu upoznavalo s divljim susjedima u Perivoju Zrinski: pticama, vjevericama, pčelama i drugim životinjskim vrstama.

U bedemu čakovečkog Starog grada je Ines Virč, kustosica i voditeljica Pedagoškog odjela Muzeja Međimurja održala predavanja na temu Zrinskih i ptica. Svi sudionici su po dolasku u Perivoj dobili knjižicu u koju su upisali rezultate sportskih disciplina, te dobili pečate Muzeja i Međimurske prirode. Na osnovu toga podigli su poklon paket – zdravi zalogaj i vodu koji im je pripremila Međimurska županija. Na ovoj jedinstvenoj manifestaciji okupilo se više od 400 sudionika. Osim mališana, u aktivnostima su uživali i njihovi roditelji, bake i djedovi. Spoj prirode, sporta i kulture pokazao se odličnim programom koji će se zasigurno organizirati i sljedeće godine, najavio je Tomica Jakopec, tajnik županijske sportske zajednice.

Vesele-proljetne-radionice-7
I odrasli su se okušali u igri pantomime
Vesele-proljetne-radionice-2
Tomica Jakopec s ekipom Međimurske prirode
Vesele-proljetne-radionice-4
Sportske aktivnosti
Vesele-proljetne-radionice-3
U provedbi sportskih aktivnosti pomagao je i Filip Ude
Vesele proljetne radionice
Sunčano subotnje prijepodne bilo je idealno za poučne igre u Perivoju
ogo 30 godina MZ