Međimurska priroda u Čakovcu

Interpretacijska šetnja stazama Perivoja Zrinski pokazala se kao odlično prihvaćen događaj na otvorenom organiziran povodom obilježavanja 30 godina Međimurske županije. Djelatnice Međimurske prirode Mihaela Mesarić i Sara Srša provele su u petak 28. travnja odličnu grupu zainteresiranih građana kroz čakovečki park pri čemu je opaženo čak 14 ptičjih vrsta, predstavljene su zanimljivosti iz života korisnih kukaca, mozaičnoj košnji, pozoju i stablima Perivoja.

Zivi svijet u Perivoju Zrinsk
– Poučna šetnja Perivojem odlična je ideja, komentirali su sudionici

Dan kasnije, u subotu 29. travnja rad Međimurske prirode i Centra za posjetitelje Med dvemi vodami predstavljen je u samom srcu Čakovca, na Trgu Republike. Mnogi su opazili mobilni štand Međimurske prirode gdje su uz tiskane promotivne materijale bili izložene i makete vodozemaca odnosno žaba te su predstavljeni rezultati volonterske akcije Žabe na cesti. Zašto se govorilo upravo o žabama? Posljednje subote u travnju obilježava se Dan zaštite žaba s ciljem podizanja svijesti javnosti o ugrozama koje prijete žabama diljem svijeta. Više o toj temi može se saznati na službenoj mrežnoj stranici Save the Frogs.

Žabe na Trgu
Mališani su uživali u iistraživanju vjernih maketa žaba

Potom su svi djelatnici Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode predvođeni s ravnateljem Sinišom Golubom uveličali svečanu sjednicu Skupštine Međimurske županije povodom 30 godina njezina djelovanja na kojoj su uz župana Matiju Posavca nazočili i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uz bivše predsjednike Stjepana Mesića i Ive Josipovića.

svecana sjednica MZ
Svečana sjednica Skupštine Međimurske županije održana je u Centru za kulturu Čakovec
tim Međimurske prirode
Tim Međimurske prirode na Trgu Republike u Čakovcu
Zivi svijetu Perivoju Zrinski
Interpretacijska šetnja čakovečkim parkom bila je prilagođena svim uzrastima
Žabe na Trgu
Mobilni štand Međimurske prirode posjetila je i Zora Jambrović najbolja mlada čuvarica prirode 2023. , u društvu s majkom