Mobilna izložba Diverterra u Kotoribi od 11. do 17. rujna

Putujuća izložba s multimedijalnim sadržajima Diverterra stiže u Međimursku županiju, točnije u Općinu Kotoriba. Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Zavod za zaštitu okoliša i prirode, u prostor sportske dvorane Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba postavit će mobilnu izložbu koja će biti dostupna za razgled grupnih i individualnih posjetitelja od ponedjeljka 11. rujna do nedjelje 17. rujna 2023. godine.

Diverterra pokriva teme zaštite prirode i okoliša s fokusom na jednu od najvećih ugroza – klimatske promjene. Kroz izložbu vode animirani likovi odnosno sedam životinja (avatara): jež, morska kornjača, vidra, ris, dinarski voluhar, medvjed i pčela. Ova prenosiva izložba s multimedijalnim sadržajima na tabletima i panelima, uz korištenje didaktičkih pomagala i popratnu radionicu prije svega je namijenjena za predškolski uzrast i niže razrede osnovne škole. Kroz izložbu se predstavljaju teme: Uvriježeni način života; More; Slatkovodni ekosustavi; Šumski ekosustavi; Krški i planinski ekosustavi; Vrijeme, klima i klimatske promjene; Održivi razvoj: Moć pojedinca i moć zajednice.

Svečano otvorenje izložbe zakazano je za ponedjeljak 11. rujna s početkom u 10 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Jože Horvata u Kotoribi. Od ponedjeljka 11. rujna do petka 15. rujna izložba će biti dostupna za razgled grupa posjetitelja. Najave vrtićkih i školskih grupa primaju se na e-poštu medjimurska.priroda@gmail.com (kontakt osoba: Sara Kočiš, mob: 099 56 33 669).

Za vikend, 16. i 17. rujna, unutar programa Dani općine Kotoriba, izložba će biti dostupna za sve zainteresirane posjetitelje, posebice za individualne posjete roditelja s djecom (preporučeni uzrast vrtićarci 5 godina i niži razredi osnovne škole). Kroz postav izložbe posjetitelje i grupe vode stručni interpretatori Međimuske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode.

Dodatni program unutar Dana općine Kotoriba, bit će prirodoslovna radionica za djecu “Uz igru naučimo”, u trajanju od 45 minuta. Prirodoslovnu radionicu vodit će stručni djelatnici Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode u subotu 16. rujna s početkom u 15 sati. Radionica će se održati u prostoru sportske dvorane OŠ Jože Horvata Kotoriba. Ulaz na izložbu i radionicu je besplatan.

Doživite Diverterru, jer Diverterra je mjesto gdje se priroda i čovjek razumiju!

 izlozba Diverterra

U nastavku pogledajte kako je bilo na dosadašnjim izložbama Diverterra: