1 posjet na web = 1 cent za sovu ušaru

Međimurski čuvari prirode u sklopu redovnog nadzora na određena staništa postavljaju fotozamke odnosno fotokamere za proučavanje i istraživanje divljih životinja koje obitavaju na zaštićenim područjima Međimurske županije. Pri tome nastaju različiti videozapisi, a neke od njih je Međimurska priroda odlučila podijeliti sa zainteresiranom javnošću. S tom namjerom u rujnu 2022. godine pokrenut je dokumentaristički serijal nazvan „Što je sova vidjela‟ i do sada je objavljena dvadeset i jedna epizoda, a glavni glumci su, dakako, divlje životinje.

Serijal je zapažen i van Međimurske županije te je Međimursku prirodu – Javnu ustanovu za zaštitu prirode kontaktirala zagrebačka marketinška agencija Kontra s ciljem pokretanja društvenog odgovornog projekta za njihovog klijenta KTC d.d. te je dogovorena suradnja za pomoć sovi ušari.

Za svaku pojedinačnu posjetu na mrežnu stranicu KTC-a, ova će tvrtka donirati jedan cent Službi čuvara prirode Javne ustanove Međimurska priroda. Doniranim sredstvima nabavit će se sredstava za nabavu bokseva za prijevoz ozlijeđenih životinja, kućica za ptice i fotozamke. Više o društveno odgovornom projektu KTC-a saznajte OVDJE.

Iz KTC-a poručuju: Uzmi stvari u svoje ruke, uzmi prirodu pod svoje krilo! Naš zajednički angažman čini razliku u očuvanju sove ušare i drugih životinjskih vrsta i divljih prostora naše regije.

Potaknite i vi donaciju. Kliknite OVDJE.