Potpora projektu Hiže Frkanovec

Ravnatelj Javne ustanove Siniša Golub danas je potpisao Ugovor o namjenskoj donaciji s Ministarstvom turizma, koje je osiguralo =50.000 kuna za završno uređenje HIŽE u Frkanovcu koja je u vlasništvu Javne ustanove.

 

Ukupna vrijednost projekata kojima Min-turizma pomaže razvoj kontinentalnog turizma u Međimurskoj županiji u 2010. godini iznosi =675.000 kuna na 20 projekata, od čega će navedenih =50.000 biti utrošeno u HIŽU smještenu u blizini Spomenika prirode Bedekovićeve grabe (poznatog po leptirima livadnim plavcima).

Projektom je predviđeno da hiža u Frkanovcu bude “živo domaćinstvo” na kojem bi posjetitelji mogli dobiti uvid u to kako se uz prirodu živjelo nekad, te koje je osnovne elemente imalo svako međimursko domaćinstvo prije stotinjak i više godina. S obzirom na ubrzani razvoj turizma i posjećivanja Međimurja, ovaj projekt će uvelike doprinjeti ponudi gornjeg dijela Međimurja. Tim više što se oko HIŽE već kreiraju dodatni sadržaji koji će upravo hižu staviti u fokus interesa posjetitelja.