Održan 7. Skup stručnih službi javnih ustanova

0001Državni zavod za zaštitu prirode organizirao je 7. Skup stručnih službi javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima. Ove godine je skup održan u Međimurskoj županiji, u Sv. Martinu na Muri u periodu od 16. – 18. listopada. Ove godine domaćin skupa je bila Međimurska priroda.

Kao što izvještava www.dzzp.hr na skupu je sudjelovalo 105 sudionika iz 37 javnih ustanova, Ministarstva zaštite okoliša i prirode te civilnog sektora. Tijekom prva dva dana održano je više od 20 prezentacija i jedna radionica sa županijskim javnim ustanovama o njihovim Godišnjim programima zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja. Teme prezentacija ticale su se novog Zakona o zaštiti prirode, Upisnika zaštićenih područja, novosti o Ekološkoj mreži Natura 2000 i NIP projektu, predstavljeni su rezultati nekih istraživanja te je održano nekoliko prezentacija na temu interpretacije i edukacije u javnim ustanovama, itd.

Treći je dan bio posvećen terenskom obilasku Regionalnog parka Mura-Drava na kojem su nam domaćini predstavili probleme i nadahnuća s kojima se susreću u svojem svakodnevnom poslu.

Teren_18.10.2013.

Svi su se sudionici složili kako je redovita organizacija ovakvih skupova i sudjelovanje što većeg broja djelatnika stručnih službi vrlo važna za učinkovitost sustava zaštite prirode u RH.