Predavanje za profesore biologije

U dvorani Centra za posjetitelje u Križovcu, dana 21. studenog 2013. održan je kolegij srednjoškolskih profesora biologije s područja Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. Kolegij je vodila dr.sc. Žaklin Lukša, profesorica čakovečke Gimnazije.

Međimurska priroda” tim je povodom za profesore organizirala predavanje na temu: ŠIŠMIŠI u Regionalnom parku Mura-Drava. Predavačica Marina Kipson, dipl.ing. biologije-ekologije, ponovno je gostovala u Međimurju i profesorima prikazala rezultate istraživanja šišmiša, te ostale zanimljivosti iz života ovih tajanstvenih sisavaca.

Ovim i sličnim događanjima i predavanjima, Centar za posjetitelje u Križovcu potvrđuje se kao središnje međimursko mjesto okupljanja i edukacije na prirodoslovne teme. Naime, barem jednom mjesečno, dvorana Centra je mjesto susreta različitih dionika u zaštiti prirode: istraživača, praktičara, znanstvenika, profesora, ali i članova različitih udruga poput ribiča, lovaca, okolišnih udruga i drugih koji u fokusu svojem interesa imaju prirodu Međimurja i Hrvatske.