Započela provedba projekta “Connecting with Nature”

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode početkom mjeseca svibnja započela je s provedbom projekta “Connecting with Nature” čija je ukupna vrijednost 9.725,00 EUR. Organizacija “Parkovi Dinarida – Mreža zaštićenih područja Dinarida” sa sjedištem u Podgorici sufinancirati će projekt s 70% ukupnih sredstava, dok preostali iznos osiguravaju Međimurska priroda i ZEO Nobilis koji je partner na projektu.

Projekt “Connecting with Nature” prijavljen je na poziv za dodjelu sredstava koji je raspisala Mreža Parkovi Dinarida u suradnji s WWF Adria. Glavni cilj projekta koji će trajati od svibnja 2018. do ožujka 2019. godine je izgradnja i uspostava uspješnije komunikacije i suradnje između Međimurske prirode kao ustanove koja upravlja zaštićenim prirodnim područjima u Međimurskoj županiji i lokalnog stanovništva i dionika.

U sklopu projekta oformiti će se mobilna stanica čuvara prirode kojom će čuvari prirode obilaziti lokacije diljem zaštićenih područja Međimurske županije i u direktnom kontaktu s lokalnim stanovništvom podizati svijest o potrebi, važnosti i dobrobitima očuvanja prirode. Također, kroz projekt će se razviti i instalirati dojavni online obrazac pomoću kojeg će lokalno stanovništvo vrlo lako moći dojaviti čuvarima prirode problem ili zapažanje s terena sa svim podacima (opis, lokacija, fotografija,…) koji su čuvarima prirode potrebni kako bi adekvatno postupili u što kraćem mogućem roku.

Uz projekt “Connecting with Nature”, u sklopu navedenog poziva za dodjelu sredstava Mreža Parkovi Dinarida sufinancirati će još samo dva projekta na području Republike Hrvatske i to projekte javnih ustanova Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje i Zeleni prsten Zagrebačke županije.