Posjetite izložbu “Bijela roda u fokusu Međimuraca” u Čakovcu

Nakon što je putujuća izložba fotografija pod nazivom “Bijela roda u fokusu Međimuraca” predstavljena publici u Kotoribi i Prelogu, početkom prosinca stiže i u Čakovec.

Otvorenje izložbe najboljih fotografija bijele rode u 2019. godini, povodom obilježavanja Godine bijele rode, bit će u utorak 3. prosinca s početkom u 18 sati u zgradi Scheier u Čakovcuuz predavanje o ovoj zanimljivoj vrsti.

Izložba donosi najbolje fotografije natječaja na temu: Najbolja fotografija bijele rode u 2019. godini, koji je organizirala Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode. Ravnopravni pobjednici natječaja su Nikola Tomašić (fotografija Izbor za miss), Silvo Benč (fotografija Poletarac) i Marko Kedmenec (fotografija U iščekivanju dana). Uz njihove fotografije razgledajte i radove sljedećih autora: Mija Mance, Predrag Leak, Kristina Gudlin, Emili Sabol, Klaudija Kedmenec, Denis Filo, Vjeran Petrović, Robert Posavec, Miroslava Novak i Bojana Španiček Kanoti.

Izložba će se moći pogledati do subote, 7. prosinca 2019.

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode u suradnji s Općinom Kotoriba proglasila je 2019. godinu Godinom bijele rode u Međimurskoj županiji, obzirom da Općina Kotoriba postiže najbolje rezultate u praćenju brojnosti bijelih roda i njihovih gnijezda.