Snimanje na Ergeli međimurskog konja – dozvole

Međimurski konj na slobodnoj ispaši to jest na gmajni između Žabnika i Vrhovljana u Općini Sveti Martin na Muri postaje sve jača atrakcija, kako za posjetitelje tako i za novinare koji dolaze snimati ove zanimljive životinje. S obzirom na određene sigurnosne mjere koje treba provesti prije nego se zakorači unutar ograde, ovim putem informiramo javnost kako slijedi: Prije svakog snimanja i/ili drugog službenog posjeta Ergeli međimurskog konja u vlasništvu Javne ustanove Međimurska priroda, potrebno se službeno najaviti ustanovi barem tri radna dana prije snimanja, u radno vrijeme između 7.30 i 15.00 sati na broj telefona 040/866-297.

 

MEĐIMURSKI KONJI su moćne i snažne životinje, a ne kućni ljubimci.

Zbog općih sigurnosnih razloga, zdravstvenih prijetnji na relaciji čovjek-životinja i obrnuto, te zbog razloga osobne sigurnosti NE DOZVOLJAVA SE samostalno i neovlašteno stupanje unutar ograde gdje obitavaju konji. Svako neovlašteno ulaženje u prostor s konjima smatrat će se prekršajem te prijaviti nadležnim tijelima na daljnje postupanje.

DOPUŠTENJE za snimanje TV priloga ili drugih snimanja za osobne ili javne potrebe, bilo komercijalne ili nekomercijalne potrebe, mora PISMENO izdati Javna ustanova Međimurska priroda kao vlasnik Ergele u Žabniku.

HVALA na razumijevanju!