Kalendar 2021. i brošura “Tko su čuvari prirode?”

kalendar 2021.
Predstavljamo dvije nove publikacije u izdanju Međimurske prirode. Iz tiska je izašao Kalendar 2021. „Dođi i istraži‟ i edukativna brošura „Tko su čuvari prirode? – kratki vodič za malu i veliku djecu‟. U nastavku saznajte više o našim publikacijama.

Tko su čuvari prirode? – kratki vodič za malu i veliku djecu‟

Tko su čuvari prirode? Najčešća predodžba javnosti o čuvarima prirode glasi: To su oni koji se voze ili hodaju po prirodi, broje tratinčice i promatraju ptice. Slika je to idealizirana u skladu s viđenim na televizijskim ekranima. Iako čuvari prirode sudjeluju u istraživanjima i praćenju stanja biljnih i životinjskih vrsta, to je samo jedan od poslova koji spadaju u djelokrug rada čuvara prirode. Više o čuvarima prirode saznajte u kratkom vodiču za malu i veliku djecu. Na 16 stranica donosimo prikaz osnovnih aktivnosti čuvara prirode, bonton boravka u prirodi, ali i vodič za prepoznavanje nekoliko životinjskih tragova.

brošura Čuvari prirode

 

Kalendar 2021. – „Dođi i istraži!‟

Sredinom lipnja 2020. godine u svečano smo otvorili naš Centar za posjetitelje Med dvemi vodami. Postao je središte suvremene interpretacije prirodne baštine Međimurja. Postao je središte suvremene interpretacije prirodne baštine Međimurja. Njegovu vrijednost prepoznali su struka, hrvatska i međunarodna javnost te posjetitelji, njih više od tisuću u 3 mjeseca, s čime se osobito ponosimo zbog specifičnih okolnosti korona pandemije.

U sklopu ovogodišnjeg najvećeg hrvatskog događaja za dizajn „Zagreb Design Week‟ u kategoriji Dizajna interijera prvu nagradu osvojio je upravo naš Centar za posjetitelje Med dvemi vodami. Moderno oblikovan i funkcionalan kalendar 2021. nazvan „Dođi i istraži!‟ naša je pozivnica da dođete u naš Centar, istražite brvnaru Moj hrast Adam, prirodoslovni postav Mura i Drava te se poigrate na igralištu Rječica, bez obzira na dob i godine.

Nove publikacije u opticaju su od ponedjeljka 23. studenog.