Međimurski potoci, Edo Lukman i Cipelcug

Međimurski potoci – autor karte je Edo Lukman i družina Cipelcug

Pri spomenu imena Edo Lukman prva asocijacija je Škola animiranog filma Čakovec čiji je utemeljitelj. Čitav svoj radni vijek posvetio je širenju medijske i filmske kulture. Čakovec je upravo zahvaljujući ŠAF-u postao poznato središte dječje animirane produkcije, ne samo u Hrvatskoj nego i u čitavom svijetu odakle su stizale (i još uvijek stižu) brojne vrijedne nagrade i priznanja. Lukman je sada u mirovini, pa ima više vremena za još jednu svoju strast – zavičajnu prirodu.

Naime, već je prije par godina krenuo s desetak ljubitelja prirode na kraće šetnje po brežuljcima i šumama u okolici Svetog Jurja na Bregu. Potom su zaredali izleti od gornjeg Međimurja, planinskog područja Ivanščice i Kalnika do sjevero-zapadnog zaleđa Balatona u Mađarskoj. Grupa se nazvala Cipelcug, a ove su zime bili i sudionici Hodnje uz Muru u Podturnu. Njihove aktivnosti mogu se pratiti na internet stranici www.cipelcug.com.hr

Ovog proljeća Lukman nam je kazao kako završava projekt izrade karte međimurskih potoka. Proljetni korona lockdown Lukman je iskoristio za finaliziranje projekta. Karta je odnedavno dostupna zainteresiranoj javnosti.

– Karta međimurskih potoka će dobro doći planinarima, rekreativcima i ljubiteljima boravka u prirodi. Naime, šetnjama kroz Međimurje opazili smo kako često treba prelaziti preko manjih ili većih potoka. Često im nismo znali naziv. Nametnula se ideja da ih istražimo i stavimo na kartu koju smo nazvali Međimurski potoci, ističe Lukman.

Karta je objavljena na stranici družine Cipelcug. Može se koristiti za nekomercijalno svrhe, samo za osobno korištenje. Za sve ostale primjene potrebno je kontaktirati Cipelcug. Upoznajte se s nazivljem međimurskih potoka. Kartu pogledajte ovdje: http://www.cipelcug.com.hr/karte/

Edo Lukman (prvi zdesna) i družina Cipelcug na Hodnji uz Muru 2020. u Podturnu