Završen projekt Med dvemi vodami

Najveći projekt u 15 godina rada Međimurske prirode i službeno je završen 13. ožujka 2021. godine. Otvorenje Edukacijsko-istraživačkog centra Matulov grunt u Frkanovcu prošle srijede bila je ujedno i posljednja aktivnost projekta koji je s provedbom započeo u srpnju 2018. godine. 

Matulov grunt tako je posljednja od tri velike investicije u sklopu projekta koja je stavljena u funkciju. Još ranije su otvoreni poučna staza Svetomartinska Mura na području Općine Sveti Martin na Muri te Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu. Više o lokalitetima koji su uređeni u sklopu projekta možete potražiti na sljedećem linku: https://med-dvemi-vodami.info/.

Brojni rezultati projekta već sada su u punoj funkcionalnosti, a isti će se valorizirat kroz vrijeme koje dolazi. Dojmovi prvih posjetitelja infrastrukture koja je uređena kroz projekt su više nego pozitivni. Kako je izgledala izvedba svih lokaliteta posjetiteljske infrastrukture u sklopu projekta pogledajte u sljedećim videu: https://www.youtube.com/watch?v=UaYgDXa0jk0&t=6s.

Velika većina ljudi u kontakt s projektima dolazi jedino kada “konzumira” završne rezultate označene oznakama vidljivosti programa iz kojeg je financiran. Iza svih tih rezultata stoje dugogodišnje ideje i vizije, znanje i sposobnost pretakanja ideja u projektne matrice, sistematičnost i preciznost u provedbi i svakodnevnoj komunikaciji s donatorima, kontrolorima, izvršiteljima, graditeljima, partnerima,… Također, projektima financirane aktivnost odmah kroz provedbu, ali i u produženom roku, donose benefite lokalnom stanovništvu i lokalnoj ekonomiji. Projekt Med dvemi vodami potvrdio je to u najboljem svijetlu.