Ljetopis Pješčanog Okruga – kratki razgovor s prevoditeljem na hrvatski

Jedna od najvažnijih knjiga ikad napisanih o prirodi i divljini, A Sand County Almanac američkog prirodoslovca Alda Leopolda (1887.-1948.) konačno je prevedena na hrvatski jezik i objavljena krajem ožujka 2021. godine. Prevoditelj Siniša Golub ukratko pojašnjava tko je bio Aldo Leopold i u čemu je veličina ove knjige koja je dosad prevedena na 15 jezika i objavljena u preko 2 milijuna primjeraka diljem svijeta.

Na hrvatskom jeziku, knjiga nosi naslov Ljetopis Pješčanog Okruga i odmah je odlično prihvaćena od čitalačke publike željne tema kojima se Leopold bavio u prvoj polovici 20. stoljeća, a koje su i danas aktualne. Dubinski je utjecala na svjetski ekološki pokret i slovi kao biblija ekološkog pokreta.

Knjiga Aldo Leopold_Ljetopis pješčanog okruga

Kratki razgovor s prevoditeljem na hrvatski možete pogledati na You Tube platformi i kanalu Međimurske prirode – poveznica glasi: https://www.youtube.com/watch?v=rSIs8ioOWp4

Potpuno besplatno se možete pretplatiti na You Tube kanal Međimurske prirode gdje možete uz ovaj najnoviji videouradak pogledati i mini reportaže na temu Perivoj Zrinski, Drava i njezine ptice i dr., zatim dokumentarni film o Godini haldi, serijal podcastova kojima se predstavlja rad djelatnika Međimurske prirode te druge videozapise posvećene zaštiti prirode.