ZEUS poziva na izložbu, biciklijadu i Big jump

Zaštitarsko-ekološka udruga ˝Senjar˝ (ZEUS) iz Donje Dubrave poziva ovaj vikend na tri događaja u okruženju prirodnih ljepota Europske Amazone. Programi se organiziraju uoči dana općine Donja Dubrava. Zainteresirana javnost poziva se na izložbu likovnih radova lokalnih autora iz Donje Dubrave, biciklijadu od Donje Dubrave do Legrada te tradicionalni Big jump na rijeci Dravi.

Otvorenje izložbe “Dobravi na štimanje” održat će se 9. srpnja u 20 sati ispred Info centra Donje Dubrave. Predstavit će likovna ostvarenja osam lokalnih autora na temu lokalne prirodne i kulturne baštine: Sanje Duhović, Marine Horvat, Zorana Horvata, Zlatka Međimurca, Josipa Jakupaka, Antuna Benko, Nenada Čižmešije i Đure Krušelja

Izložba traje do 18. srpnja 2021. godine. U nedjelju 18. srpnja će biti otvorena od 9 do 12 i od 15 do 21 sati, a ostale dane od 19 do 21 sati. Ulaz je besplatan.

https://www.facebook.com/events/4209165969169282/?active_tab=about

Biciklijada “Europska Amazona” će sudionike od lokacije izložbe u info centru Donje Dubrave 10. srpnja u 9 sati povesti prema Legradu do ušća Mure i Drave te kolonije ugroženih obalnih lastavica – bregunica. 

Više o biciklijadi: 
https://www.facebook.com/events/264536918779852/?ref=newsfeed

Organizacija izložbe i biciklijade provodi se u sklopu projekta Zaštitarsko-ekološke udruge Senjar (ZEUS) uz financijsku potporu općine Donja Dubrava.

Uz to što najavljene aktivnosti imaju cilj promoviranja očuvanja prirodne baštine rijeke Drave i Mure, 11. srpnja se obilježava dan Europske Amazone. Tada se svugdje u Europi u isto vrijeme skače u rijeke i jezera kako bi se podigla svijest o potrebi očuvanja prirodnih vodotokova koji su najvažniji dio Zemljinog biosustava. 

Tako će ZEUS i ove godine na kupalištu na rijeci Dravi kod Svete Marije tradicionalno organizirati Big jump u 15 sati. Skok i ZEUS-ovu školicu veslanja udruge iz Svete Marije –  DVD, KUD, ŠRD, nogometni klub i udruga žena, upotpunit će glazbom, igrama te hranom i pićem.

Petak 9. srpnja – ZEUS izložba “Dobravi na štimanje”

Subota 10. srpnja – Biciklijada “Europska Amazona”

Nedjelja 11. srpnja – Big jump