Vrijedna oprema nabavljena u sklopu projekta Eco Bridge

Projekt Eco Bridge ušao je u drugu polovicu provedbe aktivnosti. Ukupno trajanje projekta je 24 mjeseca, od 1. rujna 2020. do 31. 8. 2022. godine. Aktivnosti Međimurske prirode – Javne ustanove usmjerene su prvenstveno na istraživanja i konkretne akcije koje će pridonijeti poboljšanju staništa za gniježđenje ptica na području Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava- Dunav.

Jedna od aktivnosti koja predstoji Međimurskoj prirodi je i organizacija treninga za prepoznavanje ptica, kako za djelatnike Međimurske prirode, tako i za predstavnike dionika koji svojim djelovanjem doprinose zaštiti i poboljšanju stanja ptica.

Ovih dana nabavljena je vrijedna i visokokvalitetna oprema koju će sudionici treninga koristiti tijekom svojeg osposobljavanja, a djelatnici Međimurske prirode tijekom obavljanja monitoringa ptičjih, ali i drugih vrsta, kako u sklopu projektnih aktivnosti, tako i u sklopu redovnog rada.

Visokokvalitetna optička oprema za promatranje ptica
Nabavljena oprema će uvelike olakšati izvođenje monitoringa ptičjih, ali i drugih vrsta

Visokokvalitetna oprema vrijednosti nešto više od 30 tisuća kuna obuhvaća durbin marke Opticron sa stativom marke Manfrotto, četiri dalekozora marke Opticron te 4 fotozamke marke Spypoint sa zaštitnim kućištima.

Oprema je nabavljena u sklopu projekta Eco Bridge koji se provodi iz Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska, a sufinancira 85 % vrijednosti svih projektnih aktivnosti.