Hotel za kukce u Žabniku kod promatračnice za ptice

Novi stanari uskoro će useliti u novoizgrađeni hotel na području eko-turističke poučne pješačke i biciklističke staze „Svetomartinska Mura‟ u Žabniku. Hotel ima sobe s čak pet zvjezdica, a investitor, arhitekt i izvođač radova ove nove atrakcije na terenu kod promatračnice za ptice je Javna ustanova Međimurska priroda čiji su djelatnici zbrinuli i opremanje soba i apartmana. O čemu je riječ? Napravljen je još jedan hotel za kukce s potpisom Međimurske prirode.

Upravo sada u jesenja doba kukci su u potrazi skloništa za svoj topli dom u kojem će boraviti u hladnim zimskim mjesecima. U njemu će pronaći zaklon od kiše, vjetra, niskim temperatura, snijega, mraza i leda. Na recepciji hotela prijavit će se uskoro pčele, bumbari i drugi oprašivači, zatim bubamare, mravi, pauci, stjenice i drugi korisni kukci.

Čuvari prirode Sara Srša i Velimir Bašek najavili su kako će se osim ovog hotela za kukce postavljenog ispod same promatračnice za ptice, uskoro i na prostoru pašnjaka postaviti još jedan hotel za korisne kukce gdje će također brojni kukci naći svoje mjesto za prezimljavanje. Time se pomaže održavanje bioraznolikosti.

Podsjetimo, ove godine Međimurska priroda postavila je u suradnji s učenicima hotele za kukce kod Osnovne škole dr. Ivana Novaka Macinec te Područne škole Miklavec.