Stalna edukacija djelatnika kao ključ uspješnog rada

Svi djelatnici Javne ustanove Međimurska priroda koji obavljaju stručne poslove visoko su obrazovani. Međutim, bez obzira na stečenu fakultetsku diplomu, obrazovanje shvaćaju kao cjeloživotni proces te se u cilju što kvalitetnijeg obavljanja svojih radnih zadataka konstantno educiraju. Bilo da se radi o jednodnevnim, višednevnim ili edukacijama koje se protežu kroz više tjedana ili mjeseci, svaki djelatnik na godišnjoj razini pohađa i završi nekoliko edukacija čime postaje kompetentniji i vještiji u izvršavanju svojih zadataka, što je posebno važno u zauzimanju položaja zaštite prirode u kolopletu dionika s puno dužim stažem i naučenim obrascima ponašanja u upravljanju prostorom.

Edukatori u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami pohađali su i završili tečaj kojim su unaprijedili svoje interpretacijske vještine, na zadovoljstvo svih posjetitelja

S obzirom da cijena nekih edukacija i tečaja nadilazi mogućnosti financiranja iz redovnog proračuna Javne ustanove, koliko god pojedini natječaji dopuštaju, većinu edukacija pokušava se financirati iz vanjskih izvora financiranja kroz projekte koje provodimo.

Kroz projekte Riverside i Eco Bridge koje Javna ustanova trenutno provodi, djelatnici, ali i neki od vanjskih suradnika stekli su nova znanja i vještine kroz ukupne četiri edukacije: vodič-interpretator, sigurno upravljanje plovilom, rad s QGIS alatom te trening prepoznavanja ptica.

Trening prepoznavanja ptica – zasigurno jedna od najkompleksnijih edukacija koja se proteže kroz više mjeseci te desetke predavanja i terena, a završava ispitom prepoznavanja izgleda i pjevova 200-tinjak vrsta ptica