Održan 2. hrvatski stručni skup o urbanom šumarstvu

Održan je 2. hrvatski stručni skup o urbanom šumarstvu pod nazivom ” Uloga urbanog šumarstva u održivom razvoju zelene infrastrukture u Hrvatskoj”. Stručni skup bio je održan u obliku webinara zbog nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa. Webinar se održao 24. i 25. studenoga u vremenu od 12:00 do 15:00 sati.

Kroz webinar bilo je održano 32 predavanja iz domene urbanog šumarstva, zelene infrastrukture, održavanja urbanog drvenastog zelenila i socijalnog aspekta urbanog šumarstva. Cilj održavanja stručnog skupa je mogućnost pozicioniranja urbanog šumarstva, te razvoj, povezivanje i suradnja svih relevantnih čimbenika na ovom multidisciplinarnom području u skladu sa njihovim kompetencijama kao što predviđa i strategija zelene infrastrukture koju podržava i potiče Europska komisija.

Stručna suradnica za edukaciju, interpretaciju i promidžbu Međimurske prirode Sara Srša, ujedno i magistra urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša, sudjelovala je kao gledatelj na stučnom skupu.

Više o održanom stučnom skupu možete pročitati na sljedćoj poveznici: