Poziv na 2. radionicu u sklopu projekta Eco Bridge na temu „Monitoring lastavica i piljaka te monitoring jelenka“

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode početkom lipnja kreće s provedbom monitoringa dviju vrsta ptica, lastavica i piljaka, na cijelom području Međimurske županije te s monitoringom naše najveće vrste kukca – jelenka na području šume Čep u okolici naselja Nedelišće.

Cilj nam je kroz volonterske akcije uključiti što više volontera u monitoringe sastavnica prirode koje provode djelatnici Međimurske prirode te kako bi kroz rad s volonterima lokalna zajednica bila informirana o važnosti očuvanja pojedinih vrsta. Monitoring lastavica i piljaka obavlja se tijekom mjeseca lipnja na unaprijed utvrđenim kvadrantima (1×1 km), dok se monitoring jelenka obavlja tijekom lipnja i srpnja u dva navrata po 10 dana tijekom večernjih sati.

Online radionica organizira se za sve postojeće i nove volontere i dionike Međimurske prirode. Za predmetne dvije volonterske akcije potrebno nam je 30 volontera u razdoblju od početka lipnja do sredine srpnja 2021. godine.

Online radionica održati će se 1. lipnja (utorak) 2021. godine putem Google Meet platforme s početkom u 18:00 sati i predviđenim trajanjem od sat vremena.

Poveznica za pristup online radionici putem Google Meet platforme je: https://meet.google.com/bhn-aunb-nmy

Online radionica namijenjena je zainteresiranim dionicima i volonterima Međimurske prirode – Javne ustanove  za zaštitu prirode. Online radionica će se snimati te će kasnije biti dostupna za sve zainteresirane koji će biti spriječeni sudjelovati.

Radionica će se održati u sklopu projekta Eco Bridge koji se financira u sklopu Interreg VA Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.

Za sve koji žele sudjelovati neka sudjelovanje na edukaciji potvrde najkasnije do ponedjeljka, 31. svibnja 2021., na adresu e-pošte medjimurska.priroda@gmail.com.

Pozivamo volontere da tijekom volonterskih akcija fotografiraju lastavice, piljke, jelenke ili druge zanimljivosti te šalju na adresu medjimurska.priroda@gmail.com, a autori najboljih fotografija dobit će vrijedan poklon Međimurske prirode.

Unaprijed zahvaljujemo na suradnji i očekujemo Vašu nazočnost!

 

 

trakica vidljivosti projekta