POZIV VOLONTERIMA! I ove godine žabe trebaju vašu pomoć!

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode i ove godine organizira akciju spašavanja vodozemaca na prometnicama Međimurske županije. Pozivaju se volonteri na sudjelovanje u akciji postavljanja zaštitne ograde te na prenošenje žaba preko prometnica na dijelovima “crnih točki” gdje vodozemci najviše stradavaju.

Akcija kreće postavljanjem zaštitnih ograda u subotu, 27. veljače. Okupljanje volontera i djelatnika Međimurske prirode je u 9 sati na tri lokacije – u Selnici (ispred Općine), na Ribnjaku Črečan i retenciji Dragoslavec/Križopotje. Preporučuje se odjenuti prikladnu odjeću i obuću te zaštitne rukavice. Odrasli mogu uzeti lopatu i čekić (najbolje model malj).

Postavljanje zaštitne ograde na crnoj točki u Selnici

 

Prijave za akciju već su u tijeku i dosad su interes i prijavu za volontiranje iskazali profesori i učenici iz Srednje škole Čakovec, Gimnazije Josip Slavenski Čakovec, Osnovne škole dr. Ivana Novaka Macinec, Srednje škole Prelog, zatim članovi KUD-a Selnica te komunalni redari i drugi predstavnici Općina na čijem području se akcija provodi.

Ukoliko se i Vi želite uključiti u akciju molimo Vas da se prijavite na e-mail: medjimurska.priroda@gmail.com ili na broj telefona 095 928 41 45, najkasnije do 22. veljače 2021.

Za sve prijavljene organizira se i online edukacija/predavanje putem digitalne platforme u utorak 23. veljače 2021. gdje ćemo objasniti metode rada na terenu, potreban materijal i pribor te kako sudjelovati u akciji prenošenja vodozemaca. Svi prijavljeni primit će link za pristup online edukaciji.

Prijavite se, bit će zabavno i poučno!