Prva radionica u sklopu projekta Eco Bridge

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode krenula je s provođenjem aktivnosti na projektu Eco Bridge. Kroz projekt će se održati 4 radionice za dionike u zaštiti prirode. Prva radionica na temu “Zaštita vodozemaca od stradavanja na prometnicama” održat će se putem online platforme Zoom 23. veljače (utorak) 2021. godine s početkom u 18:00 sati i završetkom u 19:30 sati. Online radionica namijenjena je svim relevantnim dionicima i potencijalnim volonterima Međimurske prirode. Online radionica će se snimati te će kasnije biti dostupna za sve zainteresirane koji će biti spriječeni sudjelovati.

Već osmu godinu Međimurska priroda provodi Volontersku akciju Zaštita vodozemaca od stradavanja na prometnicama na crnim točkama u Međimurskoj županiji. U rano proljeće odvija se migracija vodozemaca prema obližnjim vodenim površinama koja im služe kao mrijestilišta. Prometnice uz koje se svake godine bilježi velika smrtnost ugroženih vodozemaca nazivaju se crne točke. Volonterska akcija provodi se u Općini Nedelišće (prometnica Črečan – Macinec) od 2013. godine te u Općini Selnica (prometnica Stepinčeva ulica i Čakovečka ulica) od 2014. godine. Od 2021. godine volonterska akcija će se provoditi i u Općini Gornji Mihaljevec uz retenciju Križopotje.

S obzirom na proširivanje provođenja volonterske akcije diljem Međimurske županije potrebna nam je pomoć volontera zainteresiranih za sudjelovanje na volonterskoj akciji kroz koju će se 27. veljače 2021. godine obaviti radovi postavljanja ograde za žabe, a tijekom ožujka provodit će se dva puta dnevno (ovisno o vremenskim uvjetima) prenošenje vodozemaca do najbliže vodene površine. Putem online radionice održat ćemo edukaciju kroz predavanje o načinu raspoznavanja vodozemaca i objasniti način prenošenja vodozemaca.

Sve o volonterskoj akciji možete pročitati na sljedećoj poveznici: Poziv volonterima!

Poveznica i pristupni podatci za prisustvovanje online radionici su sljedeći:

PoveznicaRadionica – edukacija volontera

Meeting ID: 899 6692 0022

Passcode: volonteri

Više o aktivnostima na projektu Eco bridge možete pročitati na sljedećoj poveznici: Projekt Eco Bridge.

This project has been prepared and is being implemented with the financial assistance of the European Union. The content of this material is the sole responsibility of the Međimurje Nature – Public Institution for Nature Protection and under no circumstances does it maintain the position of the European Union and / or the Managing Authorities.